Dava açılınca UYAP’a ne zaman düşer?
Yargıtay, uyuşmazlığın esasını değerlendirirken, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 118. maddesindeki “Dava, dilekçenin tescil edildiği gün açılmış sayılır.” hükmü ile aynı kanunun 455. maddesinde yer alan “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre, günün sonunda sona erer.” hükmünü gerekçe göstererek karar verdi.
Adıma dava açılırsa ne zaman haberim olur?
Benim adıma dava açılırsa ne zaman bilgilendirileceğim? Sizin adınıza dava açıldığında, dava dilekçesini ve eklerini içeren bir bildirim adresinize gönderilecektir. Eğer orada olmazsanız, dilekçe ve ekleri ilçe katip ofisinize teslim edilecek ve süre sınırları işlemeye başlayacaktır.
Hakkımda açılan dava kaç günde e-devlete düşer?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en geç 10 gün sürer.
Uyapta süre ne zaman başlar?
Bireysel başvuru süresi, kararın UYAP tarafından ilan edildiği tarihte başlar.
Dava açılıp açılmadığını nasıl anlarız?
HAKKIMDA DAVA AÇILDIĞINI NASIL ANLARIM? Hakkınızda dava açılıp açılmadığını öğrenmenin iki yolu vardır. Birincisi e-devlet, ikincisi ise UYAP sistemidir. E-devlet sistemine şifreniz ve TC kimlik numaranızla giriş yaptıktan sonra “Dosyalarım” bölümünden hakkınızda dava açılıp açılmadığını öğrenebilirsiniz.
Dosya açıldıktan sonra mahkeme ne zaman olur?
Şikayetinizin iddianame ile birlikte ceza mahkemesine iletilmesinden yaklaşık 30-45 gün sonra duruşmaya davet edilirsiniz.
Dava açıldığında mesaj gelir mi?
Bir kişiye karşı dava açılması veya icra takibi başlatılması halinde, UYAP bilgi sistemi ilgili kişiye hakkında açılan dava hakkında ücretsiz mesaj göndermektedir.
E-devlette gözükmeyen dava olur mu?
Dava dosyaları e-Devlet’te görüntülenmiyor Dava dosyalarınıza Elektronik Devlet Kapısı (e-Devlet) üzerinden erişmeye çalıştığınızda dava dosyanız görüntülenmeyebilir. Bunun birkaç nedeni olabilir: Dava henüz kaydedilmedi: Dava dosyanız henüz mahkeme tarafından işleme alınmamış ve sisteme kaydedilmemiş olabilir.
Mahkeme çağrı kağıdı ne zaman gelir?
“5271 sayılı CMK’nın 176’ncı maddesinin birinci fıkrasında iddianamenin sanığa tebliğle birlikte tebliğ edilmesi gerektiği, aynı maddenin son fıkrasında ise iddianamenin tebliği ile duruşma günü arasında en az bir hafta geçmesi gerektiği hükme bağlanmıştır.
Adıma açılmış suç duyurusu var mı?
Bir suçla mı suçlandım? Hakkınızda bir cezai suçlama olup olmadığını öğrenmek için bir avukattan yardım alabilir veya bizzat savcılığa giderek hakkınızda bir cezai suçlama olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden cezai işlemle sonuçlanmamış bir cezai suçlama hakkında bilgi edinmek mümkün değildir.
UYAP vatandaş adıma açılmış dava var mı?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası sahibi tüm vatandaşlarımız; Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları takip edebilirler.
Savcılıktaki dosyamı nasıl takip ederim?
Dosyanın içeriğini görüntülemek için dosyanızın bulunduğu savcılığa talepte bulunmanız gerekmektedir. Dosyayı elinde bulunduran savcı talebinizi görürse ilgili soruşturma dosyasına UYAP üzerinden erişim sağlanacaktır. Ancak ilgili savcı talebinizi görmezse dosyanın içeriğine erişim sağlanamayacaktır.
Açılan dava UYAP’a ne zaman düşer?
6100 S.K. 445/4 “Elektronik işlemler” başlıklı hükümde: “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre, gün sonunda sona erer.” şeklindedir. Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 9. maddesinde: “Elektronik ortamda yapılacak işlemlerin ertesi güne sarkmaması için saat 00:00’a kadar tamamlanması gerekir.” denilmektedir.
UYAP’ta dava dosyası nasıl görüntülenir?
“Sisteme Giriş” butonuna tıklayın. “Dosya Talebi” butonuna tıklayın. Dosyanızın işlem gördüğü yeri girin: Adalet Bakanlığı, İdari Yargı veya Adli Tıp Kurumu, davanızın görüldüğü il. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve mahkemedeki cüzdan seri numarasını girin. “Sorgula” butonuna tıklayın.
Uyaptan dosyayı görmek tebliğ sayılır mı?
Şehir Pazarı Yönetimi kararının ardındaki farklı gerekçede açıklandığı üzere, UYAP kararına erişim, kararın tebliği ile aynı işlevi görmemektedir. Tebligatın amacı, muhatabı resmi kanallar aracılığıyla bilgilendirmektir ve bu bilgi kayıt altına alınmaktadır.
UYAP dosyası ne zaman düşer?
Bize sıklıkla bu sorular sorulur. Bir yıl boyunca hiçbir işlem yapılmazsa, icra dosyası silinir. Ancak bu bir yıllık süreden sonra, dosya 10 yıl içinde yenilenebilir.
UYAP’a eklenen evrak ne zaman görünür?
Onay süreci tamamlandığında 2010/9 sayılı Hukuk Davası Dosyasına eklediğiniz belgeyi görebileceksiniz. Eğer; Belge mahkemeye sunulmuştur şeklinde bilgi veriyorsa. Yargı mercii tarafından onay süreci tamamlandığında Avukatlar Portalı’ndaki ilgili dosya belgesinde belgenizi görebileceksiniz.
Açılmış bir dava ne zaman düşer?
Davalar için zamanaşımı süreleri. Davalar için olağan zamanaşımı süreleri. 5 yıl veya daha az hapis cezası veya para cezası gerektiren suçlar. 5 yıl 4 ay. 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezası gerektiren suçlar. 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezası gerektiren suçlar. 20 yıl veya daha fazla hapis cezası gerektiren 10 yıl13 yıl ve 4 ayÖmür boyu hapis cezası gerektiren suçlar16 yıl ve 8 ay14 satır daha •15 Ocak 2024
Dava dosyasının düştüğünü nasıl anlarız?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.