MSÜ sağlık kontrolünde neler var?
Askeri öğrenci adaylarının sağlık durumlarının mükemmel olması gerekmektedir. Akciğer ve karın grafileri, kan şekeri, böbrek ve karaciğer değerleri, hepatit ve HIV ile ilgili kan, sediment ve tam kan sayımı, karın ultrasonu, EKG ve EKO testleri ve idrar tahlili yapılır.
Hangi ameliyatlar MSÜ’ye engel?
Diğer Göz Sorunları ve MSU Göz Hastalıkları Göz kapağı deformiteleri bir engeldir. Gözyaşı kanalı tıkanıklıkları bir engeldir. Katarakt veya katarakt ameliyatı bir engeldir. Göz içi lens ameliyatı bir engeldir.
Burun estetiği MSÜ’ye engel mi?
Estetik amaçlı rinoplasti genellikle askerlik veya polislik hizmetine girmeye engel teşkil etmez. Bu tür ameliyatlar fiziksel performans üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığı sürece kabul edilir.
MSÜ sınavına kimler giremez?
Tam kayıt tarihinde mezun olabilecek adaylar MSU sınavına girebilirler. Örneğin, 12. sınıf öğrencileri MSU sınavına girebilirler. Ancak, 20 yaş üstü 12. sınıf öğrencileri MSU sınavına giremezler.
Cilt hastalıkları MSÜ’ye engel mi?
Yasadaki değişiklikle, yara izi, yanık gibi sorunları olan adayların askerlik sınavlarına girmesi artık sorun değil.
Askeri sağlık raporunda nelere bakılır?
a) Akciğer röntgeni, idrar yollarının direkt röntgeni. b) HBsAg, anti-HCV, anti-HIV. c) Tam kan sayımı ve sedimentasyon. d) Tam idrar tahlili. d) Kanda üre ve kreatinin, AST, ALT, ALP, bilirubinler, TSH, LDH, total kolesterol, trigliseridler.
Diş teli MSÜ’ye engel mi?
*Diş teli sorun teşkil etmez. Diş teli takan adaylar okula kabul edilecektir.
MSÜ lazer engel mi?
Excimer lazer ameliyatı, halk arasında lazer göz ameliyatı veya göz çizdirme ameliyatı olarak da bilinir, muvazzaf subay veya astsubay olmanıza engel değildir.
Egzama MSÜ’ye engel mi?
Ağır kalp rahatsızlıkları, iltihaplı yaralanmalar, cilt hastalıkları (sedef, mantar, egzama vb.), ateşli hastalıklar, kanamalı hastalar ve tanısı konulmamış spor yaralanmaları durumlarında masaj yapılmaz.
Dövme MSÜ’ye engel mi?
Kısaca tekrar edelim: Görünürde bulunan dövmeler, yara izleri, silinmiş olsa bile dövme kalıntıları POMEM, PMYO, PAEM, PÖH, çarşı ve mahalle bekçiliği adayları için engel teşkil etmektedir.
MSÜ maaşı ne kadar?
Kara, Deniz, Hava Harp Okulları ile üniversitelerin çeşitli fakülte ve yüksekokullarının birinci sınıflarında Milli Savunma Bakanlığı adına öğrenim gören öğrenciler ile Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha üst sınıflarda öğrenim gören öğrencilere ise ayda 40 lira harçlık veriliyor.
Jinekomasti MSÜ’ye engel mi?
Hayır… jinekomasti polislik gibi mesleklere engel değildir.
17 yaşında MSÜ’ye girilir mi?
Astsubaylar için meslek okuluna giriş için azami yaş 21’dir. Erkekler ve kadınlar için MSU sınavları için belirli koşullar vardır. Kadınlar sadece askeri akademilere girme hakkına sahiptir. Ve bunun için azami yaş 20 olmalıdır.
Kara Harp Okulu’nda telefon yasak mı?
Kütüphanede izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu vb. bulundurulmasına izin verilmez. Araçlardan çekim yapılması yasaktır.
MSÜ’de kilo sınırı var mı?
MSU BOY KİLO GEREKLİLİKLERİ Erkek askeri öğrenci adayları için minimum boy 5’5″ (165 cm); Kadın askeri öğrenciler için minimum boy 5’3″ (160 cm)’dir. Hava Kuvvetleri Akademisi adayları için boy ve kilo kısıtlamaları 5’5″ (165 cm) ile 6’3″ (190 cm) arasındadır.
MSÜ sağlık mülakatı kaç gün sürer?
2. eleme aşaması, sağlık raporu kısmı hariç; adaylar için iki gün sürmekte olup, ilk gün belge kontrolü, kişilik testi, fiziksel değerlendirme, fiziksel yeterlilik testi (PYT), ikinci gün ise mülakatlar yapılmaktadır.
MSÜ üroloji neye bakar?
Üroloji, her iki cinsiyette ve her yaş grubunda idrar yollarını oluşturan böbrekler, üreterler, mesane ve üretra ile erkek üreme sistemini oluşturan testisler, penis, skrotum ve prostatın tüm hastalıklarını teşhis ve tedavi eden tıp dalıdır.
Diş teli MSÜ’ye engel mi?
*Diş teli sorun teşkil etmez. Diş teli takan adaylar okula kabul edilecektir.
MSÜ gözlük sorun olur mu?
Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeterlilik Yönetmeliği’nin 40. maddesinde meslekte adayların renk körlüğü (diskromatopsi) olmaması ve her iki gözün görme yeteneğinin düzeltici (gözlük veya kontakt lens) ile düzgün olması gerektiği belirtilmektedir.